Stichtse Rijnlanden start aanbesteding zonnepanelen

Waterschap De Stichtse Rijnlanden is een aanbesteding gestart voor een zonnepanelensysteem van 260 kilowattpiek zonnepanelen. Het gaat om een veldopstelling die gerealiseerd wordt met subsidie van Stimulering Duurzame Energie+.

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) heeft als doelstelling het energieverbruik te vergroenen met zonne-energie. Hiertoe is in 2014 SDE+-subsidie aangevraagd. Via de realisatie van een grondgebonden zonnepark bestaande uit 260 kilowattpiek aan zonnepalen bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie te Groenekan, zal volgens het Hoogheemraadschaap een significant deel – 10 tot 20 procent – van het energieverbruik met zonnepanelen worden opgewekt. De te verwachten op te wekken energie van het pv-systeem is 250.000 kilowattuur per jaar.

Indien het Hoogheemraadschap meer dan 5 geldige aanmeldingen ontvangt, bepaalt een loting welke aanmelders worden uitgenodigd om een inschrijving in te dienen. Er worden maximaal 5 partijen uitgenodigd om een inschrijving in te dienen.

bron: Solar Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.