Boete ACM bezorgt NS miljoenenverlies

De NS heeft in de eerste helft van dit jaar verlies geleden. De omzet (2,5 miljard) viel iets lager uit dan in dezelfde periode in 2016. Onder de streep leed de NS een verlies van 14 miljoen tegenover een winst van 69 miljoen in de eerste helft van 2016. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de vervoerder. Oorzaak van de iets lagere omzet was met name de flinke koersdaling van het Britse pond. Die drukte de opbrengsten bij de buitenlandse activiteiten van NS. Daarnaast was er ook nog de boete van een kleine 41 miljoen euro die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de NS onlangs oplegde voor de fraude met het openbaar vervoer in Limburg. Niet alleen op economisch vlak was er een tegenvaller: ook de treinen reden afgelopen jaar minder op tijd. Wél nam de klanttevredenheid toe.

Lees meer in De Limburger