Londense Underground gaat mobiel

Burgemeester Sadiq Khan heeft afgelopen week plannen gelanceerd om een einde te maken aan de bereikloze wereld onder de straten van de Britse hoofdstad. Het bedrijfsleven voert al langer druk op hem uit om ervoor te zorgen dat forensen ook tijdens hun rit in de metro bereik hebben. Het is niet ongebruikelijk om een half uur of langer onbereikbaar te zijn, aangezien veel Londenaren flinke afstanden afleggen in de metro.Bovendien loopt Londen daarmee achter op andere wereldsteden als New York, Parijs, Tokio of Amsterdam, waar ondergronds bellen al wel mogelijk is. “Bedrijven hebben overal in de stad snelle en betrouwbare verbindingen nodig. Dat geldt voor kantoren, voor mensen die vanuit huis werken, maar zeker ook voor mensen die onderweg zijn”, zegt David Leam van de lobbygroep London First. Het is niet meer van deze tijd om lange tijd onbereikbaar te zijn, wil hij maar zeggen.Uit een onlinepeiling van techwebsite Silicon.co.uk blijkt dat 76 procent van hun bezoekers het een uitstekend idee vindt om voortaan bijvoorbeeld tussen Liverpool Street en Oxford Circus – op zestig meter diepte – gebruik te kunnen maken van 4G. Kunnen bellen, whatsappen, online videogames spelen of YouTube-video’s bekijken begint zeker voor jongeren steeds meer een primaire levensbehoefte te worden. Een half uur offline zijn, voelt bijna als een half uur lang je adem inhouden.

Lees verder in Trouw