Gezond aanbesteden

 

De gemeenste Amsterdam heeft besloten om voortaan geen reclame voor ongezond voedsel, gericht op kinderen en jongeren, toe te staan in de metrostations. Als partner van de Alliantie Stop Kindermarketing werkt Amsterdam aan het weren van reclame voor ongezonde producten gericht op kinderen. Daarbij kijkt de gemeente allereerst naar de eigen evenementen, gesubsidieerde activiteiten en gemeentelijke locaties. Tot die plekken behoren ook de metrostations.

In de nieuwe aanbesteding voor reclame in die stations staat dat adverteerders geen reclame meer mogen maken voor ongezonde producten gericht op kinderen of jongeren tot achttien jaar. De nieuwe aanbesteding geldt voor alle 58 metrostations in Amsterdam, inclusief de nieuwe stations van de Noord/Zuidlijn. Het gaat om in totaal 200 abri’s, 30 grote billboards en 52 digitale borden.

Lees verder in Blik Op Nieuws