Beroep Friese aanbesteding in den Haag

De provincie en zes Noordoost-Friese gemeenten moeten zich opnieuw bij de rechter verantwoorden voor de aanbesteding van het WMO- en leerlingenvervoer. In juni bepaalde de rechtbank al dat de eerste aanbesteding moest worden ingetrokken, nu vinden twee taxibedrijven dat ook bij de nieuwe aanbesteding fouten zijn gemaakt.
De Friese overheden maakten deze keer een opmerkelijke keuze. Waar de eerste rechtszaak nog plaatsvond bij de Rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden, werd bij de nieuwe aanbesteding voorgeschreven dat procederen alleen kan bij de rechtbank in Den Haag. Ze noemen als verklaring voor de overstap dat de Rechtbank Den Haag meer aanbestedingszaken behandelt en dat de betreffende aanbesteding erg complex is.
In feite zeggen de overheden hiermee dat ze de Leeuwarder rechtbank niet kundig genoeg vinden. Terwijl ze dat bij de eerste aanbesteding nog wel vonden. Toen schreven ze, zoals gewoonlijk bij dergelijke aanbestedingen in het Noorden, de Rechtbank Noord-Nederland voor als bevoegde rechter.

Lees verder in het Fries Dagblad