RUG kiest noordelijke cateraar

Studenten, medewerkers en bezoekers van de Rijksuniversiteit Groningen bestellen hun broodje, soep, salade of warme maaltijd vanaf 2 januari bij een nieuwe aanbieder. De RUG en de noordelijke cateraar Beijk Catering sluiten deze week een contract voor de verzorging van tien Food & Drinks locaties in de stad Groningen. De huidige Food & Drinks medewerkers blijven allen in dienst van de Rijksuniversiteit Groningen en worden gedetacheerd bij Beijk Catering. De Rijksuniversiteit Groningen was de laatste universiteit van Nederland die haar restauratieve voorziening in eigen beheer uitvoerde. De wensen en behoeften van de medewerkers en studenten zijn de afgelopen jaren veranderd. Zo studeren elk jaar meer internationale studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen en zijn onderwerpen als gezonde voeding en duurzaamheid belangrijker geworden. Om beter aansluiting te vinden met de gasten werd besloten door middel van een aanbesteding te kiezen voor een expert.
De inschrijvers van de aanbesteding werden beoordeeld op de onderwerpen internationalisering, klanttevredenheid, gezondheid & vitaliteit, en duurzaamheid & milieu. Uiteindelijk kwam Beijk Catering uit Leek als hoogst beoordeeld uit de bus. Voor Beijk Catering betekent deze gunning een groei van het aantal cateringlocaties met dertig procent.