Curaçao duurzamer met zonnepanelen

Het energiebedrijf van Curaçao, Aqualectra, is recent een aanbestedingsprocedure gestart voor het realiseren van 10 tot 15 megawattpiek aan grootschalige pv-systemen op het eiland. Aqualectra is verantwoordelijk voor het opwekken, distribueren en leveren van elektriciteit en water op Curaçao en heeft de ambitie om de productie van elektriciteit te verduurzamen. Inmiddels wordt 26 procent van de elektriciteitsvraag gedekt door windenergie. Aqualectra wil op korte termijn 10 tot 15 megawattpiek aan zonnepanelen toevoegen aan de duurzame energieproductie. De zonnepanelen zullen op een aantal grote daken van kantoren en loodsen, verspreid over Curaçao, worden geplaatst en de energie rechtstreeks leveren aan het stroomnet van Aqualectra.

Lees meer op Solar Magazine