Finalist wint aanbesteding GGD’s

Ict-dienstverlener Finalist ontwikkelt voor GGD regio Utrecht, GGD Twente en GGD Holland Noorden een nieuw digitaal dossier voor de afdeling Jeugdgezondheidszorg. Het contract heeft een waarde van 3,6 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar.
‘Dit is ons grootste contract ooit. Dat succes hebben we zeker gevierd’, vertelt marketing manager Ewout Lap aan Computable. De opdracht omvat de ontwikkeling van een registratiesysteem en een ouderportaal. Dat wordt ingericht volgens de wens voor meer flexibilisering en digitalisering.
De opdracht omvat het ontwikkelen en implementeren van een digitaal GGD-dossier dat in twee fases wordt opgeleverd. Het gaat om het doorontwikkelen van die oplossing en het beheer en onderhoud van het dossier.
Naast het registratiesysteem voor de Jeugdgezondheidszorg wordt een portaal voor ouders gebouwd. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld afspraken maken met het consultatiebureau of de jeugdarts. Finalist: ‘Door het nieuwe digitaal dossier wordt het ook mogelijk geanonimiseerde gezondheidsgegevens te delen met gemeenten en andere ketenpartners. Dit kunnen bijvoorbeeld gegevens over bepaalde wijken zijn of data op basis waarvan gerichte preventieactiviteiten ingezet kunnen worden.’ Met het nieuwe dossier moeten de drie GGD’s meer wendbaar worden en kunnen ze eenvoudiger inspelen op toekomstige veranderingen.

Lees meer op de site van Computable