Nieuwe bestemming Tivoli aanbesteed

De gemeente Utrecht zoekt innovatieve, slagkrachtige partijen om een nieuwe bestemming te realiseren voor de gewezen poptempel Tivoli. Gedacht wordt aan een consortium van ontwikkelaars, investeerders en exploitanten die samenwerken binnen het project. Enige ervaring met herontwikkeling en verduurzaming van een historisch monument  -het oorspronkelijke klooster dateert uit 1267- is een vereiste. Ook moeten bestaande en nieuwe gebruikers actief bij de ontwikkeling worden betrokken. In de visie van de gemeente draagt het nieuwe Tivoli bij aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de Utrechtse binnenstad.
De tender bevat twee rondes. In de eerste ronde krijgen gegadigden een kans om hun plannen te ontvouwen, waarna maximaal drie partijen doorgaan naar ronde twee. Daarin werken de consortia hun visie samen met de gemeente uit tot een schetsontwerp. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt op basis van beste prijs-kwaliteitsverhouding. Interesse? Inschrijven kan tot 27 maart a.s.

Lees er alles over in Utrechts Nieuws.nl