Transvision, ZCN, RMC winnen Valys

Een combinatie van vervoerders Transvision, ZCN en RMC mag ook de komende vier jaar het vervoer buiten de regio uitvoeren voor mensen met een mobiliteitsbeperking, zoals ouderen en gehandicapten. Dit zogenoemde Valysvervoer is een publieke dienst waar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) jaarlijks ongeveer 60 miljoen euro aan bijdraagt. Valys heeft ruim 400.000 gebruikers. De weging van de inschrijvingen was voor tachtig procent kwaliteit en voor twintig procent prijs. Bij kwaliteit is er onder andere gekeken naar het gemak om verschillende soorten vervoer te combineren, communicatie met de reiziger en innovatie.
Naast de winnende combinatie waren er nog vier inschrijvers. Zij kunnen nog tot en met 8 maart aanstaande bezwaar aantekenen tegen de voorlopige gunning.

Lees meer op TaxiPro