Fastned ook in Zwitserland

Na een succesvol verlopen tender gaat het Nederlandse Fastned een groot aantal snelle oplaadpunten langs Zwitserse snelwegen realiseren. Op dit moment wordt overal in Europa geïnvesteerd in snellaadstations. Elektrische auto’s kunnen worden opgeladen met Tesla-superchargers of door Ionity, Fastned, ABB/Nuon/Vattenfall en retailers als Ikea, Lidl en Aldi. Fastned is een van de grotere aanbieders in Europa. De strategie van het bedrijf is op expansie gericht. Men geeft obligaties uit waarmee nieuwe laadstations worden gefinancierd. Fastned is al actief in Nederland en Duitsland. In Zwitserland gaat het om 20 laadstations die voor een periode van 30 jaar uitgebaat mogen worden.

Fastned is niet de enige winnaar, de 80 overige locaties worden van snelladers voorzien door: Gottardo Fastcharge SA, Groupe e SA, Primeo Energie / Alpiq E-Mobility AG en SOCAR Energy Switzerland GmbH.

Lees meer op Autobahn