Gunning spitsstrook A7

Rijkswaterstaat heeft woensdag 4 februari 2015 bouwbedrijf BAM opdracht gegeven de spitsstrook op de A7, van Purmerend-Zuid tot en met knooppunt Zaandam, aan te leggen. De aanleg van de spitsstrook is onderdeel van het project ‘Aanleg Spitsstroken A7/A8’ van het landelijk programma Beter Benutten. Met de aanleg van spitsstroken gebruiken de weggebruikers de vluchtstrook bij drukte als extra rijstrook. Hierdoor worden de bestaande wegen beter benut en verbetert de doorstroming.

Meeste waarde, laagste prijs
Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding van het Design & Construct-contract uitgevoerd volgens Best Value Procurement (BVP). BVP is een aanpak die uitgaat van de meeste waarde voor de laagste prijs. Doordat opdrachtnemer zelf kan bepalen hoe deze het project realiseert, maakt Rijkswaterstaat optimaal gebruik van de expertise van de marktpartij.

Gunning aan BAM
Woensdagmiddag hebben Rijkswaterstaat en BAM Infra hun handtekening onder het contract gezet en is de gunning voor de aanleg van de spitsstrook op de A7 definitief. Rijkswaterstaat heeft BAM uit de vijf gegadigde partijen geselecteerd als de economisch meest voordeligste inschrijving. BAM scoorde overall het best op de verschillende selectiecriteria en heeft tijdens de onderbouwingsfase aangetoond over een gedegen en realistisch plan van aanpak te beschikken.

Bron: Rijkswaterstaat