Vernieuwing C2000 opgeschort na bezwaarprocedure

De vernieuwing van communicatiesysteem C2000 wordt opgeschort. C2000 is bedoeld voor gebruik door alle hulpdiensten in Nederland. Dat schrijft de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur, in een brief aan de Tweede Kamer.

De recent opgestapte Justitie-minister Ivo Opstelten had de vernieuwing aanbesteed aan een consortium van drie bedrijven: Hytera Mobilfunk uit Duitsland (spraaknetwerk tussen meldkamers en hulpverleners), het Nederlandse 2WAY (alarmeringsnetwerk) en het Oostenrijkse Eurofunk Kappacher (radiobediening meldkamer). Reden voor de aanbesteding was dat voor het merendeel van het netwerk het einde van de technische levensduur in zicht komt. Zowel de hard- als software moet grotendeels vernieuwd worden.

Het samenwerkingsverband KMK (KPN B.V., Motorola Solutions UK Limited, Koning & Hartman B.V.) heeft echter op tijd bezwaar gemaakt tegen deze overeenkomst. In overeenstemming met de Aanbestedingswet is de gunning nu opgeschort en moet een rechter er over oordelen. Van der Steur geeft geen nadere duiding over de inhoud van het bezwaar van KMK.

Bron: Telecompaper