Belangrijke tips voor opdrachtgevers van bouwprojecten

European Tender Expert Jasper Ponte geeft op zijn LinkedInpagina een interessante analyse van wat er mis ging bij de aanbesteding van de Rijksuniversiteit Groningen.

“Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zit in de penarie met de ontwikkeling van het Feringagebouw. Het gaat om een grote (63.000 m2) en complexe nieuwbouw, die onder meer laboratoria, cleanrooms en andere onderwijsruimten zal gaan huisvesten. In een nieuwsbericht lees ik dat RUG “een onoverbrugbaar verschil tussen het projectbudget en de verwachte inschrijfsommen” voorziet. Niet opmerkelijk: dit is momenteel schering en inslag. Wel opmerkelijk is dat de vicevoorzitter van het College van Bestuur hierover heeft gezegd: “[…] de gekozen aanbestedingsmethode in de huidige marktomstandigheden onvoldoende marktwerking tot stand heeft gebracht”. Hiermee lijkt hij het “onoverbrugbare verschil” primair te wijten aan de “gekozen aanbestedingsmethode” en pas secundair aan de marktomstandigheden.”

 

Lees verder: Jasper Ponte