Connexxion neemt medewerkers Regiovervoer over

Connexxion Taxi Services moet alle werknemers van Regiovervoer Groningen met terugwerkende kracht overnemen. De Groninger rechtbank bepaalde vandaag dat er sprake is van overgang van onderneming. Regiovervoer verloor kortgeleden de aanbesteding van het publiek vervoer in Groningen en Haren, waaronder de wmo-ritten. Connexxion heeft aan het grootste deel van de vijftig chauffeurs in vaste dienst bij Regiovervoer Groningen een baan aangeboden, maar nam chauffeurs met een beperking niet over, of gaf hen minder uren. Hierop spande Regiovervoer een kort geding aan.
Connexxion moet de betreffende chauffeurs met terugwerkende kracht vanaf 1 januari overnemen. Het bedrijf moet ook negen medewerkers van werkvoorzieningsbedrijf Iederz, die bij Regiovervoer werkten, weer in de gelederen opnemen.

Lees meer op Oog.TV