Dura Vermeer bouwt EMA

De opdracht voor de nieuwbouw van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam is gegund aan de enige inschrijver: Dura Vermeer. Het ontwerp is van Fokke van Dijk, architect van het Rijksvastgoedbedrijf.

Vanwege de Brexit zocht de Europese Unie naar een nieuwe plaats om het kantoor te vestigen en dat werd uiteindelijk Amsterdam. Dura Vermeer realiseert het bedrijfspand op de Zuidas voor 255 miljoen euro. Daarnaast voorziet het bedrijf 20 jaar lang in het onderhoud, waarvoor Dura Vermeer de samenwerking aan met andere bedrijven aangaat. Vanwege de korte bouwtijd is gekozen voor een ontwerp met veel staal en weinig beton. Daarnaast zorgt een betonnen funderingsplaat ervoor dat er geen heipalen nodig zijn. Half november 2019 kan het agentschap intrekken in het nieuwe kantoor. Daarvóór is tijdelijk onderdak voorzien in het Spark-gebouw in Amsterdam-Sloterdijk.

Lees meer bij de Architect